23.06.2020
Почитувани колеги и колешки,

Фармацевтската компанија Такеда ве поканува да присуствувате на онлајн професионален состанок на тема:На оваа регионална средба ќе учествуваат предавачи од 3 земји од нашиот регион: Србија, Црна Гора и Северна Македонија, а ќе ги опфати најновите податоци од областа на третманот на Хоџкинов лимфом, како и претходните искуства во третманот со „Adcetris“. Исто така, дел од состанокот ќе биде посветен на новата состојба поврзана со пандемијата COVID-19  претходни искуства и упатства за понатамошна работа.

Заклучоците од оваа средба може да предизвикаат нови идеи за тоа како да се надминат бројните предизвици во третманот на пациенти со ХЛ, кои беа пред сите нас во претходниот, но и во наредниот период.

Стручниот состанок ќе се одржи во:
Вторник, 23 јуни 2020 година во 3 часот попладне.

Можете да се придружите на состанокот користејќи лаптоп или десктоп компјутер, таблет или паметен телефон, со едноставно кликнување на следниот линк:

ЛИНК

Шифра за учество на состанокот: takeda2020

АГЕНДА

15:00 – 15:10

Вовед

Проф д-р Биљана Михаљевич (Модератор)

15:10 – 15:30

Напредок во лекување на РР/ХЛ во новиот милениум

Проф д-р Биљана Михаљевич

15:30 – 15:50

Стратификација на пациенти со ХЛ – насоки и клиничка пракса
Краток преглед на COVID-19 пандемијата во Србија

Доцент д-р Дарко Антич

15:50 – 16:10

Краток преглед на COVID-19 пандемијата и досегашни искуства на лекување пациенти со лекот „Adcetris“ во Црна Гора

Мр сци мед Веско Вујчич

16:10 – 16:30

Краток преглед на COVID-19 пандемијата и досегашни искуства на лекување пациенти со лекот „Adcetris“ во Северна Македонија

Вонреден професор д-р Ирина Пановска - Ставридис

16:30 – 16:50

Дискусија

Сите учесници
Се надеваме дека ќе имате можност да се приклучите на состанокот!
Со почит, 
Проф. д-р Ирина Пановска - Ставридис 08.06.2020
Здружението на хематологија на Македонија во соработка со компанијата Takeda организира прв акредитиран webinar на тема
 “Најдобри практики за третман на болеста Gaucher”. Вебинарот ќе се одржи преку платформата Webex и е од отворен карактер.

Сите заинтересирани учесници не треба да се регистрираат, потребно е само да ја спуштат webex платформата на својот мобилен уред или лаптоп, да се регистрираат со име и презиме.

На закажаниот термин (09.06.2020 вторник, со почеток во 14 часот /2 p.m EST), придружете се на Webex online состанокот тука:
Meeting number (access code): 741 157 594
Meeting password: Mw4QBhcD9$3G

Сите учесници на вебинарот ќе се стекнат со 4 акредитациони поени. 


Говорници на настанот се:

  • Prof. dr Paskal Cullu
  • dr Sonila Tomori
  • Prof. dr Irina Panovska Stavridis

  

Session

 

14.00-14.10

Welcome and introductions

Takeda

14.10-14.40

LYSO-GB1 A RELIABLE BIOMARKER IN GAUCHER DISEASE PATIENTS

Prof. dr Paskal Cullufi

15.10-15.40

QUALITY OF LIFE IN ALBANIA'S GAUCHER PATIENTS

dr Sonila Tomori

15.40-16.10

AN OVERVIEW OF THE DIAGNOSIS AND TREATMENT OF PATIENTS WITH GAUCHER DISEASE IN REPUBLIC OF NORTH MACEDONIA

Prof. dr Irina Panovska Stavridis

16.10-16.25

Discussion

Speakers and participants