Здружение за хематологија на Северна Македонија им го честита 7 АПРИЛ – СВЕТСКИ ДЕН НА ЗДРАВЈЕТО на сите здравствени работници.
08.04.2020
Им честита и на лауреатите на наградите и за признанијата доделени од страна на Македонско лекарско друштво (МЛД) по овој повод. Истовремено, информираме дека во иднина нашето здружение нема да номинира членови, доколку не се објават транспарентно стандардите и критериумите врз основа на кои се врши изборот! На наше непријатно изненадување, на еминетни и заслужни професионалци предложени од нашето здружение повторно им е ускратено признание. Исто така, и тимот од ЈЗУ Универзитетска Клиника за хематологија - Скопје, кој за првпат во нашата држава ја воведе и го етаблира методот несродна трансплантација на матични хематопоетски клетки во третманот на пациентите со малигни хемопатии, не доби признание за овој софистициран пионерски зафат. Ве потсетуваме дека Одделот за трансплантација на матични хематопетски клетки е отворен пред 20 години, токму на Денот на здравјето. Го поздравуваме МЛД со искрена надеж за понатамошна успешна соработка!!

 

Dear friends and colleagues, Congress Highlights Welcome to Skopje

On behalf of the Macedonian Hematology Association it is my honor to invite you to join us on the Second Congress of the Macedonian Hematology Association with international participation ... more

 

>> CONGRESS GALLERY <<

 

The capital of the Republic of Macedonia, a city located in the heart of the Balkan Peninsula, at the crossroad of vital communications, a city with more than two thousand years old tradition ... more