ЗДРУЖЕНИЕ ЗА ХЕМАТОЛОГИЈА

Програма за претседател на Здружението за хематологија на Република Македонија
Од Проф.д-р Ирина Пановска Ставридис

... Кон целиот текст

Registration form

No refund on cancellations sent after August 15, 2023

Abstracts submission

Deadline: extended for September 03, 2023

Congress program

View all sessions

Location

Specially reduced rates for the participants of the meetings!

ЧЕСТИТКИ ЗА НАГРАДЕНИТЕ ОД ТИМОТ ЗА ТРАНСПЛАНТАЦИЈА НА ЦРН ДРОБ

ТИМОТ ХЕМАТОЛОЗИ И ИМУНОЛОЗИ ОЧЕКУВА ПРИЗНАНИЕ ОД МЛД ЗА НИВНИОТ УСПЕХ 

Ја користиме можноста, јавно, во името на Здружение за хематологија за Македонија, да им честитаме на колегите кои ја изведоа првата кадаверична црнодробна трансплантација во нашата земја. Тоа е огромен успех за сите професионалци кои се вложија себеси и им овозможија услуга повеќе на пациентите со терминални црнодробни болести, кои досега немаа опција за лекување, да добијат можност за продолжување на животот во рамките на македонското јавно здравство. 

Ова е огромен успех и чекор напред не само за нив, туку дава нова перспектива на јавното здравство во Република Северна Македонија во целина. 

... Кон целиот текст